Automafijaši ranjeni u okršaju s policijom u Sarajevu još u bolnici

policija_pucnjava_traka
FOTO: Ilustracija

Dvojica automafijaša koji su ranjeni sinoć u vatrenom obračunu s policijom još se nalaze u Univerzitetsko kliničkom centru Sarajevo. Ova informacija potvrđena je iz MUP-a KS.
Sinoć oko 20.30 sati ispred Termalne rivijere Ilidža tri osobe su prema nezvaničnim informacijama pokušale ukrasti automobil BMW. No, policija ih je zatekla, te su automafijaši počeli pucati prema policiji.

Pripadnici MUP-a KS su uzvratili a u pucnjavi su ranjena dvojica automafijaša, a treći je uhapšen. Iz MUP-a KS nije još saopćen stepen povreda koje su zadobili ranjeni, kao ni njihov identitet.

“Provodeći planirane aktivnosti na sprečavanju krivičnih djela teških krađa motornih vozila, te rasvjetljavanju i hvatanju izvršilaca istih, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo su, u saradnji sa drugim policijskim i sigurnosnim agencijama, a pod nadzorom tužilaštva Bosne i Hercegovine, dana 04.08.2016. godine oko 20.30 sati, na parking prostoru u ul. Butmirska cesta, općina Ilidža, spriječili izvršenje krivičnog djela teške krađe motornog vozila.

Prilikom lišenja slobode NN izvršilaca, došlo je do upotrebe vatrenog oružja od prema policiji, na šta su policijski službenici uzvratili vatru i tom prilikom su ranjena dva izvršioca pomenutog krivičnog djela. Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana na licu mjesta, da bi potom bili prevezeni na KCU Sarajevo radi daljeg liječenja, dok je treći izvršilac lišen slobode na mjestu događaja”, rečeno je iz Odjeljenju za odnose sa javnošću Ureda policijskog komesara MUP Kantona Sarajevo.