Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Spiljanski most

Automobil sletio u Neretvu: Muškarac se spasio, potraga za djevojkom

spiljanski-most

U srijedu oko 21 sat, u Policijsku upravu Konjic prijavljeno je da je na cesti za Spiljane pronađena nepoznata osobu s povredama

Teška saobraćajna nesreća dogodila se sinoć u naselju Spiljani u Konjicu, nakon što je automobil sletio sa Spiljanskog mosta u rijeku Neretvu.

“U 21 sat nam je prijavljena nesreća. Policajci su odmah upućeni na lice mjesta, ali još uvijek nisu pronašli tačnu lokaciju nesreće”, kazali su Avazu iz Operativnog centra Policijske uprave Konjic.

Kako saznaje Avaz, građani su alarmirali policajce, nakon što su prve informacije dobili od muškarca, koji je, navodno, upravljao vozilom.

Policajcima je problem što muškarac priča nepovezano, zbog pretrpljenog šoka.

Nezvanično, s njim u vozilu je bila djevojka.

Muškarac je uspio isplivati i spasiti se, dok je neizvjesna sudbina djevojke.

”Zbog otežanih uslova vjeta još uvijek traje potraga za stradalom osobom kao i automobilom koji je sinoć, oko 21 sat sletio sa Spiljanskog mosta kod Konjica u rijeku Neretvu. Pronađeno je samo mjesto na kojem se nesreća dogodila”, kazao je za Bljesak.info Ljudevit Marić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova HNK.

Naime, u srijedu oko 21 sat, u Policijsku upravu Konjic prijavljeno je da je na cesti za Spiljane pronađena nepoznata osobu s povredama.

Na mjesto nesreće upućena je patrola policije Policijske stanice Konjic, koja je ustvrdila da se radi o A.D. (1966) iz Konjica, a koji je bio mokar i povrijeđen.

Kako navode u biltenu MUP-a HNK, patrole policije obišle su teren i na oko dva kilometra od mjesta pronalaska navedene osobe pronašli tragove vozila koje je sletjelo u rijeku, ali zbog slabe vidljivosti nisu uspjeli pronaći ni osobu ni vozilo.

A.D. je nakon ukazane pomoći u bolnici Konjic upućen na daljnje liječenje u Mostar.