Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nesreća kod maglaja

Automobil u kojem su bile četiri osobe sletio s ceste. Jedan poginuo, troje je povrijeđenih

maglaj nesreća
Foto: RTV Maglaj

Svi su prevezeni u Kantonalnu bolnicu Zenica

U saobraćajnoj nesreći koja se sinoć, 10-ak minuta prije ponoći, dogodila na magistralnom putu M-17 u mjestu Liješnica kod Maglaja, teško su povrijeđena četiri muškarca – potvrdio je Feni portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Elvedin Fišek.

Došlo je do izlijetanja vozila sa kolovoza, a u automobilu marke Ford u trenutku nesreće nalazila se četiri muškarca. Vozač, inicijala M. A. (1999.), zadobio je teške i životno ugrožavajući povrede, dok su lica M. A. (2006.), A. A. (2006.) i H. A. (2005.) zadobili teške povrede.

U međuvremenu je iz MUP-a ZDK saopšteno da je jedna osoba podlegla povredama.

– Dvadesetčetverogodišnji mladić, koji je zadobio teške i po život ugrožavajuće povrede, preminuo je od zadobijenih povreda, potvrdili su iz policije.

Na magistralnom putu M17 u naselju Liješnica, sinoć malo prije ponoći dogodila se teška saobraćajna nesreća, u kojoj je…

Posted by RTV Maglaj on Tuesday, September 26, 2023

Svi su prevezeni u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Upozorenje iz BIHAMK-a

U jutarnjim satima magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan. Upozorava se i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuje opreznija vožnja.

Na magistralnom putu M-17 na ulazu u Hadžiće zatvorena je jedna traka, pa se na ovom lokalitetu saobraća naizmjenično (postavljeni semafori). Za ulazak u Hadžiće koriste se alternativni pravci (u oba smjera).

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakog dana (osim nedjelje) od 07 do 16:30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Modriča-Gradačac, Semizovac-Olovo-Kladanj, Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje i Doboj-Rudanka-Johovac, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila, saopćeno je iz IV BiHAMK-a.