Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mionica kod gradačca

Automobil udario u zaprežno vozilo, jedna osoba poginula

Foto: Gradačački glas

Kako je rečeno iz Operativnog centra MUP-a Tuzlanskog kantona, u nesreći su sudjelovali jedno putničko i jedno zaprežno vozilo

U Mionici kod Gradačca sinoć se dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je poginula jedna osoba, potvrđeno je iz policije.

Kako je rečeno iz Operativnog centra MUP-a Tuzlanskog kantona, u nesreći su sudjelovali jedno putničko i jedno zaprežno vozilo.

-Imamo informaciju da se dogodila saobraćajna nesreća. Učestvovalo je jedno putničko i jedno zaprežno vozilo. Imamo povrijeđenih lica, jedno je smrtno stradalo.

Zasad je uviđaj u toku kojim rukovodi dežurni tužilac, kazali su sinoć je iz Operativnog centra MUP-a TK.

Saopćenje policije

“Dana, 9.6.2024.godine oko 21,15 sati na magistralnom putu M-1.4 u mjestu Mionica, grad Gradačac, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali pmv. “Opel Vektra” kojim je upravljao E.D., rođen 1990.godine iz Mionice i zaprežno vozilo (konjska zaprega) kojim je upravljao Z.M., rođen 1968.godine iz Mionice.

U navedenoj saobraćajnoj nezgodi, smrtno je stradao Z.M. koji je upravljao zaprežnim vozilom, čiju smrt je konstatovao dežurni ljekar u SHMP Doma zdravlja Gradačac, a vozač pmv. E.D. je zadobio lake tjelesne povrede konstatovane u JZU UKC Tuzla, dok su R.K., rođen 1954.godine i S.K., rođen 1979.godine, oba iz Mionice (koji su se nalazili na zaprežnom vozilu), zadobili povrede o čijem stepenu se dežurni ljekar u SHMP Doma zdravlja Gradačac nije izjasnio.

O saobraćajnoj nezgodi je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, koji je rukovodio vršenjem uviđaja na licu mjesta. Po naredbi tužioca tijelo preminulog je prevezeno u JKP “Komemorativni centar” Tuzla radi vršenja obdukcije. U vremenskom periodu od 21,30 do 01,05 sati na navedenoj dionici puta saobraćaj je bio u potpunosti obustavljen. Potrebne mjere i radnje poduzeli su policijski službenici PS i OKP PU Gradačac”, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK.