Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Općinski sud

Ovo su automobili koji su ometali saobraćaj u Sarajevu, policija ih je oduzela (FOTO/VIDEO)

a9257b24c20fc4b3f21bf8c3eb61281c

Naredbu su izvršili policijski službenici Jedinice za saobraćaj i privremeno oduzeta vozila, odnosno, predmete deponovali do donošenja konačnog rješenja u prekršajnim postupcima.

Općinski sud u Sarajevu izdao je pismenu naredbu o privremenom oduzimanju vozila osobama koje su ometale normalno odvijanje saobraćaja na autoputu.

Prije nekoliko dana pojavio se snimak nesavjesnih vozača koji su na na autoputu A1 u smjeru Sarajevo – Zenica vozilom vukli sanka, te blokirali obe trake, a sada je MUP KS objavio su po naredbi Suda od aktera ovog događaja oduzeli automobile.

Nastavljajući dalji rad na rasvjetljavanju događaja koji je izazvao pažnju javnosti, a odnosi se na nesavjesno i bahato ponašanje na dijelu autoputa u blizini Sarajeva, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS su nadležnom Prekršajnom odjeljenju Općinskog suda uputili zahtjev za izdavanje naredbe o privremenom oduzimanju vozila od svih učesnika predmetnih prekršaja, kao i drugih predmeta.

Sve to s ciljem zaštite interesa opće sigurnosti i čuvanja života i zdravlja ljudi, što je Sud i prihvatio, te izdao pismenu naredbu o privremenom oduzimanju vozila, i to: Nissan “Qashqai” registarskog broja T43-A-168, “Mercedes” registarskog broja K30-E-950 i “VW Golf” registarskog broja T84-A-457, kao i drugih predmeta korištenih tokom izvršenja prekršaja, odnosno video-snimaka kao dokaznog materijala.

Naredbu su izvršili policijski službenici Jedinice za saobraćaj i privremeno oduzeta vozila, odnosno, predmete deponovali do donošenja konačnog rješenja u prekršajnim postupcima.

Tokom narednog perioda policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastaviće izvršavati zakonom propisane mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te se neće tolerisati bilo kakvo neodgovorno i protivpravno ponašanje bilo kojeg pojedinca ili grupe, pogotovo na način da se takvim ponašanjem dovodi u pitanje normalno odvijanje saobraćaja na ulicama i putevima u Kantonu Sarajevo.