Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bačena bomba na restoran u Busovači, dvije osobe povrijeđene

policija traka33

Dvije osobe povrijeđene su danas u eksploziji ručne bombe koja je bačena u ugostiteljski objekat “Manes” u Busovači, a osumnjičeni za bacanje bombe je uhapšen.

Kako je potvrđeno u MUP Srednjobosanskog kantona, Policijskoj stanici Busovača oko 15.05 prijavljeno je da je na restoran “Manes” u mjestu Grablje, opština Busovača, bačena ručna bomba, piše Slobodna Bosna.

„Policija je odmah izašla na mjesto događaja i potvrdila navode prijave. Ustanovljeno je da je bombu bacio muškarac iz Busovače, čiji su inicijali H. M.“, rekli su iz MUP SBK.

Tom prilikom su povrijeđeni 61-godišnji Đ. P. iz Visokog, koji je prevezen u Kantonalnu bolnicu u Zenici, kako bi mu se ukazala ljekarska pomoć, a stepen povreda koje je zadobio se utvrđuje, i 36-godišnji K. A. iz Busovače koji je lakše povrijeđen i prevezen je u bolnicu u Novoj Biloj.

Kako se nezvanično saznaje, H. M. je uhapšen nedaleko od ugostiteljskog objekta i priveden je u službene prostorije na ispitivanje, tokom kojeg je priznao da je bacio bombu u “Manes”.