Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

eksplozija na ilidži

Bačena bomba pred ugostiteljski objekat u Sarajevu, oštećena dva vozila

policija noć sarajevo
11.04.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Tri osobe smrtno su stradale u prometnoj nesreci koja se dogodila na dijelu autoceste A1 Lepenica-Kiseljak. Do nesrece je doslo kada je automobil marke BMW sletio s ceste. Autoput Tarcin-Sarajevo zatvoren je za promet. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, a na objektu i dva parkirana putnička motorna vozila je pričinjena materijalna šteta

Kasno sinoć u 23.50 sati obaviještena je dežurna služba Pete PU da je u ulici Nikole Šopa, područje općine Ilidža, došlo do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave, ispred ugostiteljskog objekta vlasništvo Dž. A. iz Sarajeva.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, a na objektu i dva parkirana putnička motorna vozila je pričinjena materijalna šteta.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršioca.