Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banjalučanin negirao da je pokušao silovati maloljetnicu

policija rs

Bojan K., 36-godišnjak iz Banje Luke, kojeg je jedna maloljetnica optužila da je pokušao silovati, pred sudijom Okružnog suda u Banjoj Luci izjavio je kako nije kriv.

Nakon što se izjasnio da se ne osjeća krivim za djela iz optužnice, njegov predmet će biti upućen Sudskom vijeću koje bi trebalo zakazati suđenje na kojem će se predočavati dokazi i saslušavati svjedoci, piše Dnevni list.

Bojana optužnica tereti da je 8. januara ove godine pokušao silovati tada maloljetnu sugrađanku u Banjoj Luci.

Kako se navodi, on je maloljetnici tog dana prišao dok je sama hodala u svom naselju te ju povukao rukama za ramena i kazao: “Moraš biti moja i moram te silovati”.

U optužnici se opisuje kako se djevojka pokušala oteti od njega, ali ju on uspio svladati i oboriti na asfalt.
Potom joj je kleknuo jednim koljenom na grudi i jednom joj rukom držao ruke, dok joj je drugom rukom pokušavao skinuti trenirku.

Kako se dalje navodi u optužnici, djevojka se opirala i udarala ga dok ju je on silom pokušavao skinuti do gola i silovati, a u jednom trenutku uspjela se malo osloboditi i udariti ga u međunožje. Tada je pustio i prevrnuo se pored nje savijajući se u bolovima, a ona je to iskoristila kako bi pobjegla.

Kasnije ga je prijavila policiji, a on je brzo uhapšen. Optužnica je nedavno podignuta, a dok se čeka suđenje, Bojan se brani sa slobode.