Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banjalučanin poginuo na motociklu kojeg je planirao prodati

motociklista pogibija

Baš u vrijeme pokopa dvojice smrtno stradalih prijatelja iz Čelinca kod Banje Luke, jučer oko 14.30 sati, poginuo je i još jedan mladić, vozač motocikla na cesti Banja Luka – Jajce, u mjestu Rekavice.

Riječ je o Banjalučaninu Mladenu Kremenoviću (22). Mještani kažu da je nesretnik vozio prema svom rodnom gradu, a iz suprotnog smjera dolazio je kombi VW transporter, za čijim upravljačem je bila njegova sugrađanka Dragana Jagodić (41), koja je skretala ulijevo do jedne trgovine te mu tom prilikom, navodno, presjekla put.

motociklist2_nnn_bih_030416

– Prethodno je skupina motociklista iz Banje Luke krenula prema Šipovu, a s njima je bio i Kremenović, ali se on vratio, budući da je u 15 sati imao dogovoreno fotografiranje motocikla, koji je namjeravao prodati. On je, naime, odlučio prijateljima praviti društvo na dijelu puta, pa se vratiti u Banju Luku, ali je njegove namjere spriječila tragedija, rekli su novinarima Kremenovićevi šokirani prijatelji.

Inače, najviše teških prometnih nesreća bilježi se upravo na području Centra javne sigurnosti Banja Luka, gdje ih se godišnje dogodi gotovo dvostruko više nego u drugim centrima koji su u sklopu MUP RS. Iako je ukupan broj nesreća na cestama u RS-u manji nego ranijih godina, zabrinjavajuće je to što je u isto vrijeme broj teških sudara s poginulim osobama drastično uvećan i to za 20 posto. Samo u banjolučkom kraju prosječno godišnje pogine oko 80 putnika i pješaka, a teško ozlijeđenih bude i do tri stotine.

motociklist4_nnn_bih_030416

U drugim centrima taj broj je manji, pa je na tek drugom mjestu susjedni CJS Doboj, koji opet godišnje prosječno bilježi oko 35 pogibija. Iz policije navode da nastoje valjano raditi svoj posao te godišnje uruče oko 220.000 prekršajnih naloga nesavjesnim vozačima zbog nepoštivanja propisa na teritoriju RS-a. Kao bitni uzroci povećanja broja nesreća s poginulima navodi se povećan broj vozila na cesti te njihova tehnička neispravnost, nepažnja i brzina, kao i konzumacija alkohola i droga.