Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banjalučanin pretučen zbog duga od 70 KM?

policija-rs
FOTO: Ilustracija

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zatražilo je određivanje pritvora za Banjalučanina Ognjena Mrđu (28), osumnjičenog za iznudu, odnosno premlaćivanje sugrađanina Davora Malića (25).

Istražioci sumnjaju da je Malić pretučen zbog 70 maraka, koliko je, navodno, dugovao Mrđi. Zbog ovog napada hapšen je i Andrej Pravdić, koji je osumnjičen za pomaganje u iznudi, s tim što je on, nakon saslušanja, pušten i braniće se sa slobode.

Određivanje pritvora za Mrđu, kako je rečeno iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, zatraženo je, između ostalog, zbog bojazni da će uticati na svjedoke te kako ne bi ponovio krivično djelo.

Mediji su ranije objavili da je Malić u petak naveče, u banjalučkom naselju Obilićevo, ubačen u gepek vozila, a sat vremena kasnije pronađen je potpuno go u banjalučkom naselju Starčevica, sa povredama po tijelu.

Na Starčevici su mu oteti novac, mobilni telefon i bankovna kartica. Malić, koji je odranije poznat policiji, nešto kasnije je pronađen i prebačen u Univerzitetski klinički centar RS, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć.