Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banjalučanin ucjenjivao djevojku: 7.000 eura ili snimak ide u javnost

facebook
Ilustracija

Policija u Kozarskoj Dubici uhapsila je V.B. (1986.) iz Banje Luke, jer je jednu djevojku iz Kozarske Dubice ucjenjivao preko društevne mreže Facebook.

Osumnjičeni je uhapšen, 10./11.marta, u akciji kodnog naziva “Zoran Nepobjedivi”, zbog postojanja osnova sumnje da je nad oštećenom V.J. počinio krivično djelo ucjena.

V.B. je putem Facebooka, tokom februara tekuće godine, oštećenoj više puta slao poruke i tražio da mu na prethodno dogovoreno mjesto donese novac u iznosu od 7.000 eura, kako ne bi putem društvene mreže objavio njen kompromitujući snimak sačinjen u proteklom periodu, saopćeno je danas iz Centra javne bezbednosti Prijedor.

Policijski službenici su nad osumnjičenim izvršili kriminalističku te utvrdili da je počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

O preduzetim mjerama i radnjama obavješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor, koji je naložio da se osumnjičeni nakon kriminalističke obrade pusti iz službenih prostorija, a da se protiv njega u redovnom postupku ovom tužilaštvu dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ucjena.