Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banjalučka policija uhapsila osumnjičene za najmanje 25 teških krađa

hapsenje-policija-rs
FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Banja Luka, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, realizovali su operativnu akciju “Magistrala“ u kojoj su identifikovali izvršioce najmanje 25 krivičnih djela protiv imovine izvršenih na području Banje Luke, Mrkonjić-Grada, Kotor-Varoši, Prnjavora, Laktaša i Gradiške.

Lišeno je slobode pet osoba, tri su puštena na slobodu, a dvije osobe, M.G. (1992.) iz Laktaša i V.Š. (1978.) iz Sarajeva, koje su zatekli na izvršenju krivičnog djela na području općine Prnjavor, predali su jučer Tužilaštvu na dalje postupanje.

Oni se sumnjiče za krivična djela teška krađa i teška krađa u pokušaju, saopćeno je danas iz ovog centra.

Tokom pretresa na tri lokacije na području grada Banja Luka i općine Laktaši pronađeno je i izuzeto 75,8 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s nevlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga, zatim lovačka puška, te mobilni telefoni.

Uhapšeni se sumnjiče da su zajedno, tokom 2016. i početkom 2017. godine, izvršili najmanje dvadeset pet krivičnih djela protiv imovine (teške krađe, krađe i pokušaj teških krađa).

Terete se da su obijali stambene objekte i krali novac, zlatni nakit, oružje, kao i druge vrijedne stvari koje su zatim prodavali, čime su pričinili veliku materijalnu štetu oštećenima.

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Banja Luka nastavljaju rad na dokumentovanju krivičnih djela protiv osumnjičenih M.G. i V.Š. za koje će dostaviti dopunu izvještaja nadležnom tužilaštvu.