Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banjalučka policija uhapsila osumnjičene za pokušaj teškog ubistva u Srbiji

policija banjaluka
Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka lišili su slobode V.T. (1979) i B.P. (1989) iz Sremske Mitrovice u Srbiji, za kojima je bila raspisana međunarodna Interpolova potjernica, javlja Anadolu Agency (AA).

Oni su slobode lišeni juče u Banjaluci, a prema saopštenju iz Policijske uprave Banjaluka za njima je potjernica raspisana zbog izvršenih krivičnih djela “Teško ubistvo u pokušaju”, “Ugrožavanje sigurnosti” i “Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija” u Srbiji

“Daljim radom, policijski službenici su došli do informacija da se sa njima nalaze u društvu i M.M. (1986) i Z.K. (1968) iz Sremske Mitrovice, koji su takođe lišeni slobode, a izvršenim pregledom putničkog motornog automobila marke ‘BMW’ pronađeni su predmeti pogodni za izvršenje krivičnih djela”, navodi se u saopštenju.

Policija je V.T. i B.P. nakon ispitivanja predala u nadležnost Suda BiH.

“Policijski službenici nastavljaju rad sa ciljem utvrđivanja da li se pomenuta lica, kao i M.M. i Z.K. mogu dovesti u vezu sa izvršenim teškim krivičnim djelima na području koje je u nadležnosti Policijske uprave Banjaluka”, navodi se u saopštenju.

Nakon završenih operativnih i istražnih mjera i radnji o prikupljenim činjenicama i dokazima policija će dostaviti informaciju Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.