Banjalučka policija zbog krađe šume uhapsila 14 osoba

marija markanovic cjb banjaluka
Portparolka Centra javne bezbjednosti Banjaluka Marija Markanović izjavila je danas da je 14 osoba privedeno u policijskoj akciji kodnog naziva "Lager", od čega je sedam radnika Šumskog gazdinstva Banja Luka, kao i dva policajca
Portparol Centra javne bezbjednosti Banjaluka Marija Markanović izjavila je danas da je 14 osoba privedeno u policijskoj akciji kodnog naziva “Lager”, od čega je sedam radnika Šumskog gazdinstva Banjaluka, kao i dva policajca.Ova akcija bila je “usmjerena na otkrivanje i dokumentovanje krivičnih djela – šumska krađa, nedozvoljena trgovina i zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja tokom 2015. godine”.

“Tokom akcije izuzeta dokumentacija, koja će služiti kao dokaz, a pronađena su i sredstva izvršenja šumski čekići i više mobilnih telefona i SIM kartica”, kazala je Markanović.

Prema njenim riječima u okviru današnje akcije koja je rezultat višemjesečne istrage sprovedene u koordinaciji sa Okružnim tužilaštvom Banja Luka izvršen je pretres na 14 lokacija, a oduzeto je 300 kubnih metara drvnih sortimenata.

Prema navodima privedeni su Sretko Kondić, Miroslav Batar, Milutin Šipka, Mile Kvočka, Mišo Babić, Dragan Đikić i Bosiljka Zečević svi iz Šumskog gazdinstva Banjaluka, te Đorđe Stjepanović, Zoran Janjetović, Draženka Kovačević, Rajka Šteković, Rada Stjepanović, te policajci R.Đ. i D.G. protiv kojih će biti preduzete mjere prema Zakonu o policijskim službenicima RS-a.

Iznos materijalne šteta koju su počinili privedeni biće utvrđena nakon vještačenja.