Crna hronika

Bratunac

Bebu od nekoliko mjeseci otac bacio na krevet i ubio je

17/04/2019

Od udara beba je zadobila teške povrede

Policija je uhapsila osobu incijala Z.M. (1991.) iz Bratunca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo teško ubistvo.

Nezvanično, sumnja se da je otac nanio povrede svoj bebi. Dijete je bilo u bolnici u Tuzli, gdje je usljed zadobijenih povreda preminulo početkom aprila.

Otac je kobnog dana bebu staru svega nekoliko mjeseci bacio na krevet. Od udara beba je zadobila teške povrede i prevezena je u bolnicu u Bratuncu, zatim u Zvornik, a potom je prebačena u KC Tuzla gdje je od zadobijenih povreda preminula.

Policijskoj stanici Bratunac je, 24. marta, prijavljeno je da je u zdravstvenu ustanovu primljeno maloljetna osoba koja je zadobilo tjelesne povrede, za koje postoji sumnja da mu je nanio Z.M.

Maloljetno dijete je usljed zadobijenih povreda preminulo, saopćeno je iz Policijske uprave Zvornik.

O svemu navedenom upoznat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina koji je naložio preduzimanje određenih mjera i radnji u cilju kompletnog rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnog djela.

Policijski službenici će osumnjičenu osobu, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predati u dalju nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.