Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Benjamin Ćosović biće danas predat MUP-u RS

policija rs3

Benjamin Ćosović /22/ iz Tešnja, koji se nakon pokušaja ubistva policajaca u Doboju nalazio u dobojskoj bolnici, biće danas predat Upravi za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, rekla je Srni portparol MUP-a RS Danica Gnjatović.

Ona se nada da će Ćosović, nakon ispitivanja u policiji, biti danas predat u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva na dalje postupanje.

Ćosović je 9. marta zajedno sa Mustafom Hasanbašićem iz Tešnja iz pištolja zapucao na dvojicu policajaca Policijske uprave Doboj, nakon čega su ih i fizički napali.

Hasanbašić je uspio pobjeći, dok je Ćosović savladan i uhapšen, a potom prevezen u dobojsku bolnicu gdje je bio na liječenju sve do danas.

Poslije višečasovne potjere, Hasanbašić je uhapšen 10. marta u 16.15 časova u maglajskom mjestu Jablanica, te je predat Upravi za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS.

Hasanbašić je uhapšen zahvaljujući saradnji policijskih službenika Policijske uprave Doboj i MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.