Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sporazum o priznanju krivice

Benjamin Spahović priznao krivicu za nesreću u kojoj je sin Danisa Tanovića zadobio teške povrede

spahovic tuzilastvo ks FENA (1)

Spahović će dobiti dvije godine zatvora zbog nesreće koju je izazvao u Sarajevu

Benjamin Spahović pristao je sklopiti sporazum o priznanju krivice s Tužilaštvom KS zbog saobraćajne nesreće u kojoj je teško povrijeđen Orhan Tanović, sin bh. oskarovca Danisa Tanovića.

Rasprava o priznanju krivice bit će održana u augustu, a sporazum navodno predviđa da će Benjamin Spahović dobiti dvije godine zatvora i tri godine zabrane upravljanja motornim vozilom nakon izlaska na slobodu.

Potvrdio je to njegov advokat Omar Mehmedbašić Klix.ba.

Nesreća se dogodila 11. februara ove godine u ulici Hamdije Kreševljakovića u sarajevskom naselju Drvenija.

Tužilaštvo je teretilo Benjamina Spahovića da je, iako mu je bila izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, napravio više propusta iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, ugrozio javni promet i doveo u opasnost život ljudi, tako što se kretao nedozvoljenom brzinom od 75,4 km/h u naseljenom mjestu gdje je dozvoljena brzina kretanja 50 km/h, te propustio da zaustavi vozilo ispred pješačkog prijelaza na obilježenom pješačkom prijelazu reguliranom svjetlosnim saobraćajnim znacima na upaljen signal crveno svjetlo na semaforu kao zabrana prolaska za motorna vozila.