Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kantonalni sud u Sarajevu

Berberović negirao krivicu za smrt Azre i Alme. Roditelji: Ne postoji ni mrva ljudskosti

suđenje arminu berberoviću
Foto: Društvene mreže

Armin Berberović je 26. maja u 23:30 sati automobilom na Marindvoru usmrtio doktoricu Azru Spahić, dok je doktorica Alma Suljić kasnije podlegla povredama

Armin Berberović optužen za tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule doktorice Azra Spahić i Alma Suljić, danas je na ročištu u Kantonalnom sudu u Sarajevu negirao krivicu za ovu tešku nesreću.

Njegov predmet bit će proslijeđen vijeću Kantonalnog suda Sarajevo na suđenje.

Roditelji: Nadali smo se da postoji mrva ljudskosti

Nakon završenog ročišta, roditelji ubijene Alme Suljić su govorili o njegovoj odluci da se izjasni da nije kriv.

– Apsolutno ne pristajemo ni na kakve dogovore, ni na kakve ustupke. Isključivi smo i tražimo maksimalnu zakonom dozvoljenu zatvorsku kaznu. I apelujemo na sve institucije da pod hitno dođe do promjene zakone, gdje bi se za ovakve prekršaje, ovakvo divljaštvo na cesti, kazna barem uduplala. 20 godina je smiješno za jedno, odnosno dva ubistva – rekla je majka Alme Suljić, prenosi Avaz.

Foto: Avaz.ba
Roditelji ubijene Alme Suljić

Na pitanje kako su doživjeli izjašnjenje Armina Berberovića da nije kriv, odgovorio je njen otac.

– To je van svake pameti. Ja ne razumijem da neko tako može izjasniti pored svih događaja i svega što smo prošli – mi i porodica Spahić. Ovo je stvarno još jedan dodatni stres. Ja sam se nadao da postoji mrva ljudskosti, mrva nekog obraza i čovječnosti. Očigledno sam se prevario i ovo je bolno. Mogao bih ovo uporediti s danom nesreće – rekao je otac ubijene Alme.

Optužnicu protiv Berberovića

Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je 14. novembra, optužnicu protiv Berberovića, zbog krivičnog djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, u vezi s krivičnim djelom ugrožavanje bezbjednosti javnog saobraćaja.

Berberoviću, kojem je produžen pritvor, stavlja se na teret da je kao učesnik u saobraćaju, ne pridržavajući se propisa, ugrozio javni saobraćaj, dovodeći u opasnost živote ljudi, usljed čega je prouzrokovana smrt dviju osoba, dok je jedna osoba zadobila lake tjelesne povrede.

Armin Berberović je 26. maja u 23:30 sati automobilom na Marindvoru usmrtio doktoricu Azru Spahić, dok je doktorica Alma Suljić kasnije podlegla povredama.