skrivio nesreću

Berberović predat Tužilaštvu: Imao 2.000 KM neplaćenih kazni, oduzimali mu auto

Foto: Fena
Armin Berberović

Berberović je vozio automobil marke Mercedes bez vozačke dozvole u pijanom stanju

U nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo predat je Armin Berberović (1996. godište) koji je sinoć na kolovozu raskrsnice ulica Maršala Tita – Dolina u Sarajevu usmrtio doktoricu i uposlenicu Doma zdravlja Kantona Sarajevo Azru Spahić (1998. godište).

U saobraćajnoj nesreći također je teško povrijeđena djevojka S. E. (2002.), a u kritičnom stanju je S. A. (1997.).

-Osumnjičeni za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja Berberović bit će zadržan u Tužilaštvu KS 24 sata i u tom zakonskom roku će ga ispitati postupajuća tužiteljica, koja će odlučiti o daljim mjerama prema osumnjičenom – saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Do saobraćajne nesreće došlo je kad je putničko motorno vozilo marke mercedes, kojim je upravljao vozač B.A. (1996.) iz Sarajeva, udario i na kolovoz oborio pješake S.A. (1998.) iz Sarajeva, S.A. (1997.) i S. E. (2002.).

Do sada je utvrđeno da je Berberović prilikom upravljanja vozilom imao prisustvo alkohola u krvi i vozilom je upravljao bez vozačkog ispita.

O ovom događaju obaviješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uviđajem ekipe MUP-a Kantona Sarajevo.

Zbog navedene nesreće večeras u 19 sati počeo je hitni sastanak uprave policije Kantona Sarajevo, a sutra će se u 18 sati grupa građana okupiti na mjestu nesreće.

Kako piše “Avaz”, on je imao neplaćenih kazni u vrijednosti oko 2.000 KM, a više puta mu je oduziman automobil i isključivan je iz saobraćaja.