Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

živinice

Beživotno tijelo policijskog inspektora izvučeno iz jezera, njegov nestanak prijavljen sinoć

jezero basigovci

Odjeljenje krim policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona na ovom lokalitetu obavlja uviđajne radnje nakon kojih će javnosti biti poznato više informacija o ovom slučaju

Ronioci Ronilačkog kluba iz Tuzlanskog kantona u Rajskom jezeru u Bašigovcima (Živinice) pronašli su i izvukli beživotno tijelo inspektora Policijske uprave MUP-a TK čiji je nestanak prijavljen u ponedjeljak uvečer – potvrđeno je Feni u Kantonalnom tužilaštvu TK.

-Pored jezera je pronađen i automobil koji će biti predmet vještačenja. Tijelo je otkriveno pomoću drona, a u akciji izvlačenja učestvovali su ronioci – navode u Tužilaštvu TK.

Nestanak policijskog inspektora prijavio je njegov otac, a potom je uslijedila intenzivna potraga koja je imala tužan epilog. Beživotno tijelo policijskog inspektora inicijala M.B. iz Živinica je pronađeno u jezeru, a nakon izvlačenja dežurni kantonalni tužilac je naredio obavljanje obdukcije i provođenje drugih istražnih radnji.

Daljom istragom utvrdit će se uzrok smrti policijskog inspektora.

U Policijskoj upravi MUP-a TK i Kantonalnom tužilaštvu TK o ovom događaju nisu mogli iznositi više informacija zbog istrage koja je u toku.