Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bihać: Ubijen oficir Oružanih snaga BiH Sead Duraković

sead-durakovic345

Jedna osoba smrtno je stradala u pucnjavi koja se večeras oko 21.20 sati dogodila u Bihaću, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Pucnjava je zabilježna pored porodične kuće visokog oficira Oružanih snaga BiH Seada Durakovića, koji je tom prilikom smrtno stradao.

Kako je rekla portparolka MUP-a USK Snežana Galić, u 21.20 sati policijska stanica u Bihaću je informisana o pucnjevima u ulici Skendera Kulenovića.

– Patrola je ubrzo upućena u ulicu Skendera Kulenovića gdje je zatekla tijelo mrtvog muškarca pored porodične kuće brigadira Seada Durakovića – kazala je Galić.

Nezvanično, nakon pucnjave uhapšena je jedna osoba. Više informacija bit će poznato nakon uviđaja.

Inače, Sud BiH je u novembru ove godine prvostepenom presudom proglasio Seada Durakovića krivim za protuzakonito posredovanje prilikom zapošljavanja i osudio ga na tri godine zatvora.

Duraković je proglašen krivim što je kao visokopozicionirani oficir u Oružanim snagama BiH (OS BiH) od 2011. do 2014. godine obećavao osobama da će se zaposliti kao oficiri i vojnici u OS BiH sa ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi.