Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bijeljina: Za pola godine u nesrećama poginule tri osobe

policija rs

U saobraćajnim nezgodama na području Bijeljine u prvoj polovini godine poginula su tri lica, 24 su teže i 93 lakše povrijeđena, navodi se u informaciji o bezbjednosti saobraćaja koja će 25. jula biti razmatrana u Skupštini grada.

Smrtno su stradala dva putnika i jedan pješak, a teže je povrijeđeno devet vozača, po četiri pješaka i motocilkista, tri biciklista, dva vozača mopeda i po jedan suvozač i putnik u vozilu.

U saobraćajnim nezgodama lakše su povrijeđena 32 vozača, 13 suvozača, 12 putnika u vozilu, 11 biciklista, devet pješaka, sedam motociklista, šest vozača mopeda, dvoje djece pješaka i jedno dijete kao putnik u vozilu.

U prvoj polovini godine na području Bijeljine dogodilo se 428 saobraćajnih nezgoda.

Najveći broj nezgoda – 253 dogodio se u ulicama u naseljima, 106 na magistralnim putevima, 47 na lokalnim putevima, dvije na regionalni putevima i 20 na nekategorisanim putevima.

Najviše saobraćajnih nezgoda dogodilo se četvrtkom – 91, a najmanje nedjeljom – 39.

Prema načinu nastanka, najviše saobraćajnih nezgoda su udari u drugo vozilo – 348, slijetanja sa puta 33 i 10 naleta na pješaka.

U saobraćajnim nezgodama u Bijeljini u prvoj polovini godine učestvovalo je 815 vozila, od kojih su 708 vozila iz Republike Srpske, 36 iz Federacije BiH i 71 vozilo iz drugih država.

Najčešći učesnici saobraćajnih nezgoda su putnička vozila – 654, zatim 81 teretno vozilo, pet autobusa, a u 15 slučajeva su bili motocikli, 13 mopedi, 15 bicikli, u pet slučajeva poljoprivredne mašine i jedno zaprežno vozilo.

U izvještajnom periodu policija je kontrolisala 6.437 vozila i vozača i evidentirala 5.976 prekršaja.

Iz saobraćaja je isključeno 587 vozača, od čega 462 zbog vožnje pod dejstvom alkohola, 16 zbog uticaja opijata i 96 zbog vožnje prije sticanja prava na upravljanje vozilom.