Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kreševo

Bivši komesar “ganjao sjekirom” kantonalnog ministra policije

policija

U saradnji s nadležnim kantonalnim tužilaštvom, osumnjičeni Vukoja je uhapšen i protiv njega se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje

Bivši komesar MUP-a Srednjobosanskog kantona Drago Vukoja priveden je u prostorije Policijske uprave Kiseljak zbog napada na ministra MUP-a SBK Feliksa Vidovića, saznaje Dnevni avaz.

Vukoja je navodno sjekirom udarao po službenom automobilu ministra Vidovića, a potom je i pucao u svom dvorištu.

Navodno je bivši komesar prethodno ganjao ministra, a sve vrijeme je nosio sjekiru.

Iz MUP-a Srednjobosanskog kantona oglasili su se povodom napada na ministra unutrašnjih poslova tog kantona Feliksa Vidovića.

Kako su naveli, Policijska stanica u Kreševu je prijavu zaprimila jučer, a utvrđeno je da je Drago Vukoja sjekirom napao automobil ministra Vidovića te pucao u dvorištu.

– Dana 1. 9. 2019. godine oko 20:10 sati u PS Kreševo je zaprimljena prijava da je u mjestu Troska, općina Kreševo, oštećeno službeno motorno vozilo MUP-a SBK/KSB Travnik. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su policijski službenici PU Kiseljak i PS Kreševo koji su potvrdili navode prijave te utvrdili da je D. V. rođen 1958. godine iz Kreševa, koristeći sjekiru, oštetio navedeno vozilo, te da je isti u dvorištu svoje kuće ispalio jedan hitac iz vatrenog oružja pištolja – stoji u saopćenju MUP-a SBK.

U saradnji s nadležnim kantonalnim tužilaštvom, osumnjičeni Vukoja je uhapšen i protiv njega se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.