Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muamer “Pajo” Nailović

Bivši šampion u boksu poginuo u nesreći kod Sarajeva

Muamer Pajo Nailovic

Nailović je imao ugovoren veteranski meč protiv veoma iskusnog protivnika, nažalost, ovoga puta nije stigao da uđe u ring

Direktor Bokserskog kluba Mladost iz Novog Pazara Muamer “Pajo” Nailović (57) nastradao je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u blizini Sarajeva.

Popularni “Pajo” je u udesu zadobio teške i višestruke telesne povrede, a sarajevski ljekari za njegov život borili su se dva dana.

Ovaj nekadašnji bokser koji je bio i prvak države, godinama je nastupao za BK Novi Pazar, a najveći dio bokserske karijere proveo u ekipi Mladosti, a nosio je i dres Kablova iz Jagodine.

Legendarni bokser nastupao je u više kategorija, od poluvelter do poluteške, a bio je prvak Srbije i najbolji sportista Novog Pazara za 1986. godinu.

Nakon trenerske karijere, Nailović se posvetio upravljanju klubom u kojem je napravio prve bokserske korake i obavljao je funkciju sportskog direktora Mladosti.

Nailović je imao ugovoren veteranski meč protiv veoma iskusnog protivnika, nažalost, ovoga puta nije stigao da uđe u ring.