BMW-om udario u rasvjetni stub, poginuo suvozač

bmw saobracajna nesreca – bihac

Tridesetpetogodišnji Nevzad Zulić iz Bihaća poginuo je u subotu navečer u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u bihaćkoj Ulici dr. Irfana Ljubijankića, i to nakon što se BMW, u kojemu je bio na mjestu suvozača, zabio u stub ulične rasvjete.

Vozač tridesetogodišnji Š. Š. iz Bihaća prošao je s lakšim ozljedama, potvrdio je Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Prema njegovim riječima, nesreća se dogodila oko 22.15 sati kada je Š. Š. upravljajući BMW-om slovenskih registracijskih oznaka izgubio kontrolu nad upravljačem te desnom stranom auta udario u stub električne rasvjete.

bmw saobracajna nesreca - bihac 1

“Obojica su odmah prebačena u bihaćku bolnicu gdje Zulić nije izdržao borbu za život te je sat vremena nakon nesreće i preminuo.

Vozač je odmah uhapšen zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja pa će biti na te okolnosti i ispitan, dok je vozilo oduzeto te će se vršiti vještačenje. Od vozača su uzeti uzorci krvi i urina kako bi se utvrdilo je li automobilom u trenutku nesreće upravljao pod utjecajem nekog od opojnih sredstava.

Saobraćajni inspektori još utvrđuju sve okolnosti ove kobne nesreće”, kazao je glasnogovornik Ale Šiljdedić.

Kako se moglo čuti, svjedoci cijele tragedije preksinoć su bili jako uznemireni stravičnim prizorom automobila čija se suvozačeva strana zalijepila i savila oko rasvjetnog stupa.