Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pljačka u Gradiški

Bogatoj penzionerki ipak nije “laknulo”: Novac je tu, ali “nešto fali”

novac

Navodno je novac bio skriven u podrumu, među tehničkom robom, posuđem, kantama, daskom i drugom robom

Jednomjesečna agonija penzionerke, čiji identitet nije saopšten, osim da stanuje u Ulici Zije Dizdarevića u Gradiški, tokom koje je ukradeno oko 770.000 KM, riješena je zahvaljujući energičnoj i efikasnoj akciji Policijske uprave Gradiška.
U nedjelju naveče priveden je muškarac M.M. (39), bez zaposlenja, nastanjen u Ulici Atifa Topića, osumjičen da je od rođake ukrao 370.000 američkih dolara, 65.000 evra, te zlatni nakit vrijedan 3.000 KM.

To je na vanrednoj konferenciji za medije u Gradiški u ponedjeljak saopštio Bojan Škorić, načelnik ove uprave.

– Kod osumnjičenog koji je priveden na osnovu sudskog naloga, izvršen je pretres na jednoj lokaciji u Ulici Atifa Topića. Tom prilikom pronađeno je 324.400 dolara, 80.355 evra i 1170 KM te zlatni nakit vrijedan približno 3.000 KM. Utvrđeno je da zlato i novac potiču iz navedene krađe odnosno da pripadaju osobi koja je prijavila krađu – kazao je Bojan Škorić, načelnik Policijske uprave Gradiška.

Rečeno je da je manji iznos dolara zamijenjen u eure, zbog čega je pronađeno više eura nego što je to prijavljeno, ali zato nedostaje 46.000 dolara.

Škorić kaže da će novac za koji vlasnik ima dokaze o porijeklu, te uz asistenciju policije, zbog bezbjednosti, biti uplaćen na bankovni račun.

– Identitet oštećene osobe, penzionerke koja živi sama i koja je novac stekla radeći zajedno sa suprugom 40 godina u inostanstvu, ne možemo saopštiti iz bezbjednosnih razloga te interesa istrage – naveo je Škorić.

Potvrđeno je da je osumnjičenik, koji nema policijski dosije, u rodbinskoj vezi sa oštećenom. Navodno je novac bio skriven u podrumu, među tehničkom robom, posuđem, kantama, daskom i drugom robom. Vlasnica je prije mjesec dana posumnjala da novac nedostaje, ali nije u to bila sigurna, piše portal Srpskainfo.

Nije joj bilo sasvim jasno ko i na koji način krade dolare i eure, ali i dragocjenosti; nije bilo upečatljivih tragova na osnovu kojih bi to zaključila. Tek kada je sve nestalo a skrovito mjesto ostalo prazno, situacija je poprimila dramatične razmjere.

Tada je zatražila policijsku pomoć, jer se ispostavilo da sumnje nisu bile bez osnova. Poslije nekoliko dana intenzivnog rada, istrage i analize cijelog slučaja, policija je riješila enigmu.

– Ovo je bila velika i komplikovana akcija, prvenstveno zbog sume novca. Ipak, naše službe su djelovale efiaksno i sa zadovoljstvom možemo konstatovati da je posao uspješno završen. Slučaj, nakon zaključenja predmeta, prelazi u nadležnost sudstva i tužilaštva. Svim građanima koji posjeduju novac ili druge vrijednosti to je opomena na oprez i stalni nadzor imovine – naglašeno je na konferenciji za medije u PU Gradiška.