Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tokom prošlog mjeseca

Bolje stanje bezbjednosti u saobraćaju u RS, manje poginulih

policija rs2 (1)

Za ovaj mjesec najavili su kampanju „Vozi oprezno – putuj bezbjedno“

U Republici Srpskoj (RS) je tokom prošlog mjeseca smanjen broj saobraćajnih nesreća i poginulih u saobraćaju.

Po podacima Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS), evidentirano je 790 saobraćajnih nezgoda, što je manje za 113 ili 12,5 posto saobraćajnih nezgoda u odnosu na juli 2019. godine (manje za 215 ili 21,6 posto u odnosu na 2018. godinu).

Broj poginulih osoba u julu ove godine je sedam, što je manje za 11 ili 61,1 posto osoba u odnosu na juli 2019. godine kada je 18 osoba izgubilo život u saobraćaju (u julu 2018. godine poginulo je 15 lica).

Također, u julu ove godine 40 osoba je zadobilo teške tjelesne povrede što je manje za 14 ili 24,9 posto osoba u odnosu na juli 2019. godine (2018. godine 67 osoba je zadobilo teške tjelesne povrede).

-Brojne aktivnosti Ministarstva koje su sprovedene na području cijele RS, kao i evidentno odgovornije ponašanje građana doprinijeli su značajnom poboljšanju bezbjednosti u saobraćaju. Stoga se zahvaljujemo građanima na tome što su svojim odgovornim ponašanjem uticali povoljno na bezbjednost u saobraćaju za sve nas – navodi se u saopćenju MUPRS-a.

Za ovaj mjesec najavili su kampanju „Vozi oprezno – putuj bezbjedno“.

Podsjećaju da je u augustu 2019. godine evidentirano 20 poginulih osoba, a u istom periodu 2018. godine 25 poginulih.

Iz policije su apelovali na građane da poštuju saobraćajne propise, kako bi i tokom mjeseca augusta nastavili pozitivan trend smanjenja saobraćajnih nezgoda s posljedicama po osobe, odnosno da se spasi što veći broj života, jer je to vrijednost koja se ne može nadoknaditi, niti se greška koja je do toga dovela može popraviti.