Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bosanski “Pink Panther” u pljačke išao autostopom

dadic333

Bosanski Pink Panther Marijo Dadić (33) iz Bugojna, nastanjen u Mostaru, priznao je danas dva pokušaja provalne krađe u porodične kuće u čapljinskim naseljima Dretelj i Počitelj.

Naime, kako doznaje Pogled.ba, ovaj očito serijski kradljivac, koji iza sebe ima čak 23 osude za provalne krađe u cijeloj BiH, zbog čega je i dobio znakoviti nadimak, ali i zbog nasilja, u oba posljednja navrata je imao peh. U prvom slučaju, jučer oko 16 sati, nakon što je kamenom razbio staklo na prozoru, preturao je po spratu tuđe kuće tražeći zlato i novac, ali vlasnik se vratio pa je morao bježati.

Nešto više od sat vremena kasnije, opet je kamenom razbio prozor druge kuće, ali je unutra zatekao šokiranu domaćicu pa je i tu ostao kratkih rukava. Upravo prema njihovu opisu, policija ga je naknadno zatekla pokraj ceste prema Mostaru. Zanimljivo je da je ovaj put u svoj pohod išao autostopom.

Inače, samo prije dvije sedmice bio je uhapšen u Mostaru zbog šest provala u Mostaru pa je pušten da se brani sa slobode, što je izazvalo revolt javnosti.