Crna hronika

Armin i Nermin

Braća Ćulum uhapšeni u Banjoj Luci: U stanicu sprovedeni u Lamborghiniju i Ferrariju

11/05/2019

Portparol PU Banja Luka Marija Markanović potvrdila je da je u toku preduzimanje određenih radnji protiv braće Ćulum

Banjalučka policija privela je sinoć braću Nermina i Armina Ćuluma, koji su širom Evrope poznati kao sigurnosno interesantna lica.

Kako saznaje “Avaz” privedeni su u jednom poznatom banjalučkom restoranu, a potom su pod pratnjom policije sprovedeni u PU Banja Luka i to u luksuznom Ferrariju i dva Lamborghinija, koji su i izazvali pažnju istražnih organa.

Portparol PU Banja Luka Marija Markanović potvrdila je da je u toku preduzimanje određenih radnji protiv braće Ćulum.

– U toku je preduzimanje radnji prema njima sa ciljem utvrđivanja njihove povezanosti sa izvršenjem krivičnih djela na području koje je u nadležnosti PU Banja Luka – rekla je Markanović.

Ćulumi važe za osnivače bajkerske organizacije “United Tribuns” koju je njemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost.

Naime, prema izvještaju Službe za zaštitu ustavnog poretka i borbu protiv terorizma njemačke pokrajine Bayern iz 2014. godine, motociklistička organizacija, ili kako sami sebe nazivaju bratstvo “United Tribuns” nakon salafista i neonacista predstavlja najveću državnu opasnost u Njemačkoj.

“United Tribuns” osnovao je upravo Armin Ćulum zvani Boki, bivši bokser iz BiH. On je inače iz Prijedora, a tokom rata je izbjegao u Njemačku.

Braća Ćulum su i prije izvjesnog vremena bili privedeni i ispitani u okviru istrage ubistva Slaviše Krunića, poznatog banjalučkog biznismena.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.