Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Crna hronika

Brat silovao sestru u Srbiji, sve otkriveno kad se porodila

13/10/2016

Arijeton K. (20) iz Kostolca uhapšen je zbog sumnje da je silovao svoju sestru L. K. (13). Nesretna djevojčica je 23. augusta rodila sina, javlja Blic.

Mladić je uhapšen prekjuče na stovarištu gdje je radio, nakon što su analize DNK potvrdile sumnju istražitelja da je on otac dječaka koga je rodila njegova sestra L. K.

Užas i nemaština u kojoj živi porodica lede krv u žilama. U trošnoj kući nema ni struje ni vode, a nesretna djevojčica zbog nemaštine ni prije trudnoće nije išla u školu.

– Prošlog novembra, kada sam imala 12 godina, mlađi brat i ja smo igrali igrice na mobilnom telefonu. Arijeton, Toni kako ga zovemo, došao je, ščepao me i stavio mi ruku na usta, a onda me je silovao. Mlađi brat Leonardo, koji ima osam godina, bio je tu, uzeo je drvo i udario Tonija u glavu i onesvijestio ga. Leonardo jeste sve to vidio, ali ne razumije šta se desilo. Zna samo da je nešto loše – prisjeća se agonije kroz koju je prošla zlostavljana djevojčica i dodaje da ju je brat silovao i poslije toga još jednom, kada su roditelji bili na pijaci.

Kako kaže, o svemu je ćutala i trudila se da izbjegava brata. Posebno se bojala da ostane sama sa njim u kući. Primijetila je da stomak počinje da joj raste i shvatila je da je trudna.

Foto: Blic.rs

Foto: Blic.rs

– Prije šest mjeseci moj otac je primijetio da nosim široku i crnu garderobu. Pitao me je da li postoji čovjek koji samo nosi crno, a onda je primijetio i moj stomak. Mama mi je lupila šamar i tada sam priznala da imam bebu u stomaku. Tata je odmah otišao u policiju i prijavio silovanje – priča L. K.

Prije nego što je prijavio silovanje, Kadri K. je insistirao da mu kćerka kaže ko joj je napravio dijete, ali ga je ona od sramote slagala.

– Rekla sam da me je silovao izvijesni Ivan. Taj Ivan živi u nekom selu i poznanik je našeg komšije. Često je dolazio kod njega i udvarao mi se. Nisam ocu rekla da me je brat silovao zato što me je sramota i što su mi mama i tata teško bolesni, samo bi ih sekirala. Ali istinu sam otkrila radnicima Centra za socijalni rad – dodaje zlostavljana djevojčica.

Kako kaže, i prije silovanja Arijeton je maltretirao i roditelje i mlađeg brata. Prijetio je da će uzeti pištolj i ubiti ih “kao zečeve”, pa se plašila da će, ako otkrije istinu ko ju je silovao, povrijediti roditelje i mlađeg brata.

Socijalni radnici odmah su svoja saznanja prenijeli policiji, a DNK nalazi potvrdili su jezivu priču. Međutim, roditelji L. K. još uvek ne znaju da je njihovu kćerkicu silovao upravo njihov sin.

Kada je prekjučer uhapšen Arijeton, roditelji su, kako napominje L. K., počeli da plaču.

– Oni još ne znaju zašto je uhapšen brat. Moja glava se smirila – dodaje silovana djevojčica.

Otac Kadri ponovio je da je djevojčicu napastvovao Ivan, koji je oženjen i ima djecu. Ipak, crv sumnje je i u njemu.

– Ako je moj sin silovao svoju sestru, sjekirom ću ga ubiti – tvrdi Kadri. Arijetona će saslušati tužilac.

silovanje-srbija-3

Osumnjičeni Arijeton je u varoši poznat kao problematičan dečko i za njega niko nema riječi hvale. Ljetos je u centru spopadao 16-godišnju djevojku, nakon čega se ona požalila svom dvije godine starijem bratu, koji je Arijetona pretukao.

Komentari