Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brat ubijene Arnele Đogić: Ne znam zašto je moja sestra šutjela (VIDEO)

brat atnele djogic

Dan nakon dženaze Arnele Đogić, djevojke ubijene prije nekoliko dana u Olovu, u emisiji Face TV-a gostovali su njen brat Edin Đogić i momak Kenan Trakić.

Podsjećamo, Avdija Selimović (1990.) iz Olova i Muriz Brkić iz sela Ceribašići kod Sokoca priznali su policiji i Tužilaštvu da su ubili 24-godišnju djevojku Arnelu Đogić, čije je tijelo pronađeno u kanjonu rijeke Stupčanice.

Obdukcijom je utvrđeno da je Arnela preminula od ubodnih i probodnih rana vrata.

Također su uočeni lomovi ključne kosti i kičme, koji su nastali prilikom bacanja tijela sa litice.

Na mjesnom groblju u Olovu u petak je klanjana dženaza Arneli Đogić i više stotina građana oprostilo se od mlade djevojke.

Porodica i prijatelji su u šoku, kao i javnost u cijeloj zemlji koja s nevjericom govori o monstruoznom ubistvu.

– Bol i tuga koju osjećam nikad neće nestati, ali moram se boriti, posebno zbog majke i oca. Bratska ljubav je jedno, ali roditeljska je nešto drugo. Njima moram olakšati ovu bol, kazao je Arnelin brat i pozvao sve djevojke da ne šute kada se nađu u situaciji u kojoj je bila njegova sestra.

Prema riječima njenog brata, Arnela je šutjela o prijetnjama koje joj je njen bivši momak i ubica upućivao.

– Da sam išta od svega toga barem mogao da naslutim moja sestra bi danas bila živa, kazao je Arnelin brat uz konstataciju da će uz pomoć medija tražiti da ubicama njegove sestre bude izrečena najveća moguća kazna koju Zakon poznaje.

Obzirom da su Avdija Selimović i Muriz Brkić priznali ubistvo Arnele Đogić od državnih institucija očekuje se da će brzo zaključiti ovaj slučaj.