Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brojni studenti pale svijeće za nastradale kolege

nesreca neretva

Studenti Sveučilišta u Mostaru kao i brojni drugi građani Mostara većeras su se počeli okupljati u kampusu Sveučilišta kako bi odali počast i zapalili svijeće za četvero studenata koji su smrtno stradali u današnjoj prometnoj nesreći.

Četvero hrvatskih državljana, dvije djevojke i dva mladića iz Vinkovaca i okolice, utopilo se nakon što je jutros oko 10 sati vozilo marke “škoda fabia” vinkovačkih registarskih oznaka sletjelo u Neretvu u mjestu Bijela, sjeverno od Mostara.

Smrtno su stradale dvije mlađe muške osobe inicijala V. B. (1991.) i T. V. (1995.) i dvije djevojke, Š. A. (1993.) i T. V. (1995.), dok se mladić D. R. (1995.) uspio spasiti tako što je isplivao iz Neretve.

Nesreća se dogodila kada je vozilo prednjim dijelom udarilo u brdo, nakon čega je vozač izgubio nadzor nad upravljačem i sletio u Neretvu.

Stradali studenti su bili na putu za Hrvatsku kako bi s obiteljima proveli nadolazeće blagdane.

U povodu tragične nesreće, obiteljima nastradalih sućut je uputila rektorica Sveučilišta u Mostaru Ljerka Ostojić, kao i Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru.

– Duboko nas je pogodila tragična vijest o pogibiji naših studenata. Obiteljima poginulih u svoje osobno ime, i u ime Sveučilišta u Mostaru, izražavam najdublju sućut. Naše misli su sa obiteljima nastradalih. Ovo je težak i veliki gubitak za Sveučilište u Mostaru. Sveučilište u Mostaru će sačuvati vječnu uspomenu na naše studente – navela je rektorica Sveučilišta u Mostaru.

Večeras je, nakon dvosatne akcije, izvučeno vozilo u kojem su pronađena tijela tri Vinkovčana. Izvučena su dva ženska i jedno muško tijelo dok će se za još jednim muškim tijelom sutra nastaviti potraga.