Crna hronika

Tragična smrt

Brojni u BiH se opraštaju poginule majke i sina

02/03/2020

Na magistralnom putu Mostar - Široki Brijeg, u Žovnici, u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, život su izgubili majka i sin, Ivana Jelić i Matej

Tragična smrt majke i sina dirnula je cijelu BiH. Na brojnim Facebook stranicama mogu se pronaći molitve i posljednji pozdravi za stradale

Ivana Jelić iz Mokrog te njen malodobni sin Matej koji su jučer poginuli u stravičnom sudaru na magistralnom putu Mostar – Široki Brijeg, u mjestu Žovnica bit će pokopani u ponedjeljak, 2. marta u 15 sati na rimokatoličkom groblju Podjelinak u Mokrom kod Širokog Brijega.

Na brojnim facebook stranicama mogu se pronaći molitve i posljednji pozdravi za stradale.

Na Facebook stranici “Širokobriješka Gospe, moli za nas” napisali su tužnu pjesmu kao posljednji pozdrav poginuloj Ivani i Mateju, a ispod objave brojni su izrazi sućuti, tuge, molitve….

Podsjetimo, na magistralnom putu Mostar – Široki Brijeg, u Žovnici, u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, život su izgubili majka i sin, Ivana Jelić i Matej.

Krećući se iz smjera Mostara, nesretna žena je upravljajući “golfom”, pod još nerazjašnjenim okolnostima, prešla na suprotnu stranu ceste i podletjela pod kamion marke “mercedes”, kojim je upravljao M. D. iz Sarajeva, a koji je dolazio iz suprotnog smjera.

U direktnom sudaru, majka i sin su poginuli na licu mjesta. Intervenirali su i vatrogasci koji su izvlačili nesretnu ženu i njenog sina iz potpuno smrskanog “golfa”, dok je ozlijeđeni vozač kamiona, prevezen na CUM Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Komentari

Autor: Večernji list

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.