Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

beograd

Brutalna likvidacija na benzinskoj pumpi: Izrešetan vođa navijača Partizana

vozdovac ubistvo

U Markovića, inače jednog od vođa navijača beogradskog Partizana, ispaljeno je najmanje šest hitaca.

Kik-bokser Ljubomir Marković Kića (37) ubijen je večeras na benzinskoj pumpi u Ulici Grčića Milenka na Voždovcu, saznaje beogradski “Blic”.

Nezvanično, prema istom izvoru, u Markovića, inače jednog od vođa navijača beogradskog Partizana, ispaljeno je najmanje šest hitaca.

Marković je pokušao da pobjegne napadačima prije nego što je stigao do pumpe. Prema pisanju beogradskih medija, kod Markovića je također nađeno oružje.

Policija je blokirala cijeli kraj i za napadačem ili više njih se traga.

Ljubomir Marković Kića

Ubijeni Marković bio je jedan od vođa ozloglašene grupe navijača Partizana “Alkatraz”. Poznat je postao kada se otkrilo da je bio jedan od organizatora linča Bricea Tatona, navijača iz Francuske koji je ubijen u Beogradu, za šta je Marković bio pravosnažno osuđen.

Osuđen je 2011. na 30 godina zatvora, da bi kazna bila smanjena na 15 godina, a Marković je poslije boravka u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, na slobodu izašao 2017. godine.

Brise Taton

Podsjećamo, zbog smrti navijača iz Francuske Bricea Tatona, optužneno je 14 navijača beogradskog Partizana da su, kao saizvršioci, počinili teško ubistvo, jer su 17. septembra 2009. na Obilićevom vencu, na smrt pretukli Tatona, neposredno pred održavanje fudbalske utakmice Partizan – Toulouse.

U optužnici se navodi da su napad na navijače francuskog Toulusea, među kojima je bio i nastradali Taton, organizovali Đorđe Prelić (25), zatim Ivan Grković (27) i Ljubomir Marković (29), i za sada nepoznati vođa grupe “Rebels”.

Oni su pozvali mobilnim telefonima ostale okrivljene i druge za sada nepoznate napadače. Svi su se našli 17. septembra 2009. u Terazijskom parku, gdje je Puzigaća podijelio baklje i palice, a Vladan Suvajac (22) hirurške maske.

Prelić, Marković, Grković i Puzigaća nastavili su da koordiniraju napad na francuske navijače mobilnim telefonima.