Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

opšta tučnjava

Brutalna makljaža u kafani u Posušju, braća uhapšena, gazda u bolnici

New Project (23)
FOTO: Otpor.media

Nakon što je telefonski stigla prijava u PU Posušje oko 00.50h da je došlo do tučnjave u Lounge barru Viva, te da ima ozlijeđenih, pripadnici PU Posušje su izišli na mjesto događaja i zatekli veliki broj gostiju ispred bara, na cesti

U noći s petka na subotu nešto iza ponoći izbila je opća tučnjava u centru Posušja, tačnije u ugostiteljskom objektu Viva.

Jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede, prelom, noge i potres mozga, dok je nekoliko osoba lakše ozlijeđeno.

Iako su se stanovnici koji žive u blizini objekta već godinama žalili na preglasnu muziku i buku u poslijeponoćni satima te podnosili pismene i usmene prijave policiji i ostalim općinskim službama, ništa se nije promijenilo po tom pitanju i njihovim prijavama, pipe Otpor.media.

No, posljednji slučaj u kojemu je došlo do narušavanja javnog reda i mira gdje se odvijala prva “makljaža” to bi se sada i moglo promijeniti ili će nadležni i dalje šutjeti i dozvoljavati ovakve nemile scene koje su u Posušju sve češće.

Nakon što je telefonski stigla prijava u PU Posušje oko 00.50h da je došlo do tučnjave u Lounge barru Viva, te da ima ozlijeđenih, pripadnici PU Posušje su izišli na mjesto događaja i zatekli veliki broj gostiju ispred bara, na cesti. Nered je već prestao, a glavni izazivači su pobjegli. Brzom razmjenom informacija i ophođenjem na terenu te iz izjava učesnika došli su do informacije o kome se radi – kazao je izvor iz MUP-a ZHK za Otpor.media.

Prema istom izvoru, radi se o trojici braće koja su se udaljili vozilom Mercedes imotskih registracijskih oznaka.

Nedugo zatim, nešto malo iza 1h, granični policajci na GP Osoje su kontrolisali i izdvojili Mercedes u kojem su zatečene dvije osobe za kojima se tragalo. Spomenutu braću M.G (1991.) i R.G (1993.) su zadržali do dolaska policajaca PU Posušje. Treći nije pronađen u vozilu.

Bez posebnog protivljenja sprovedeni su u PU Posušje. Nakon što je nesporno utvrđeno kako su upravo oni izazvali nered, lišeni su slobode i zadržani. U međuvremenu se također doznalo da je vlasnik spomenutog objekta u kojemu je i izbila tučnjava M. M. teže ozlijeđen i prevezen na CUM Mostar. O svemu tome izviješteno je Tužilaštvo ZHK.

Nezvanično, uhapšeni su otprije poznati organima gonjena, upravo iz slučajeva tučnjava po ugostiteljskim objektima.

Isti izvor otkrio je kako se jedan od braće nedavno vratio s izdržavanja zatvorske kazne koju je služio 17 mjeseci, i još je na uslovnoj slobodi zbog krijumčarenja veće količine opojnih sredstava. Drugi brat je trebao na izdržavanje zatvorske kazne u ponedjeljak i navodno nije ni smio napustiti RH.