nasilje u brčkom

Brutalno pretukao kćerku i suprugu u dvorištu kuće, udarao ih u glavu i stomak

Pred Osnovnim sudom Distrikta, koji je potvrdio optužnicu, B.S. je optužen za nasilje u kojem je članu porodice nanesena teška tjelesna povreda

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv B.S. (58) iz Brčkog zbog sumnje da je oko 20. augusta ove godine teškim zlostavljanjem i nanošenjem povreda supruzi i kćerki počinio nasilje u porodici.

Pred Osnovnim sudom Distrikta, koji je potvrdio optužnicu, B.S. je optužen za nasilje u kojem je članu porodice nanesena teška tjelesna povreda, saopćeno je iz Tužilaštva Brčkog.

Tužilaštvo Distrikta optužilo je B.S. da je u sredinom augusta u Brčkom, u dvorištu porodične kuće u kojoj zajedno žive, nakon verbalnog sukoba fizički napao oštećene nanijevši im objema tjelesne povrede. Sumnja se da je optuženi udarcima rukom u glavu najprije teško povrijedio kćerku u predjelu lijevog uha, a potom i suprugu polomivši joj vještačku vilicu. B.S. je potom supruzi zadao nogom udarac u stomak, dok je kćerku udario još nekoliko puta pri njenom pokušaju da zaštiti majku – navodi se u optužnici.

Nakon kompliciranja povreda, kćerka je poslije nekoliko dana podnijela prijavu protiv B.S., koji je odmah osumnjičen i ubrzo procesuiran zbog teškog porodičnog nasilja.

Nedugo nakon prijavljivanja, Tužilaštvo je sprovelo brzu i efikasnu istragu i podiglo optužnicu protiv B.S. za krivično djelo nasilje u porodici za koje je propisana kazna zatvora od jedne do pet godina. U daljnjem toku krivičnog postupka Tužilaštvo je optužnicu dostavilo Osnovnom sudu Brčko distrikta, gdje je u cijelosti potvrđena, stoji u saopćenju.