Crna hronika

Derventa

Brutalno pretukao sestru, pa prijetio da će ispaliti zolju na policijsku stanicu

16/08/2019

Nakon što je pozvala policiju, on joj je zaprijetio da će je zaklati, a kada je došla policijska patrola nije se zaustavio, nego je krenuo da i njima prijeti

Osnovni sud u Derventi potvrdio je optužnicu protiv O.E. (36) zbog sumnje da je brutalno pretukao sestru, a zatim prijetio da će baciti bombu i ispaliti zolju na zgradu policijske stanice u tom gradu.

U optužnici, koju je podiglo Okružno tužilaštvo u Doboju, navedeno je da se ovo brutalno porodično nasilje desilo u noći između 11. i 12. juna ove godine u Derventi.

– Optuženi O.E. se prvo posvađao sa svojom sestrom S.I, a tokom svađe tu su bili i dvogodišnja kćerka S.I. i druga njihova maloljetna sestra (17). Tom prilikom sestri je zadao više udaraca rukama po cijelom tielu, nakon čega je ona pozvala policiju – piše u optužnici.

Nakon što je pozvala policiju, on joj je zaprijetio da će je zaklati, a kada je došla policijska patrola nije se zaustavio, nego je krenuo da i njima prijeti.

– Kada su došli policajci iz Policijske stanice Derventa K.N. i A.S, on je u rukama držao dva noža čije je oštrice okrenuo prema njima. Zatim je galamio na njih i psovao, da bi potom odbacio noževe. Tada je policajcima uputio ozbiljnu prijetnju: „Odoh ponijeti zelenu bombu i zolju, te ću se obračunati s vama“ – precizirano je u optužnici.

On se ni tada nije smirio nego je nastavio da prijeti policajcima i rekao im je da će u toku noći na policijsku stanicu ispaliti zolju, da bi zatim otišao iz kuće.

– Poslije kraćeg vremena ponovo se vratio i nastavio prijetiti i psovati S.I, nakon čega ju je oborio na krevet. Nakon što je sestra pala, on joj je kaišom zadao više udaraca po tijelu, usljed čega je ona zadobila više povreda – objašnjeno je u optužnici dobojskog tužilaštva.

Od teških udaraca ona je zadobila povrede u vidu krvih podliva desnog zgloba, te krvne podlive desnog ramena, lijeve podlaktice i korijena nosa, oguljotine kože lijevog ramena, lijeve usne, lijeve strane vrata i malog prsta lijeve šake, kao i nagnječenje čela.

Nakon toga je uhapšen.

U Tužilaštvu su pojasnili da je O.E. primijenio silu prema članu svoje porodice i time doveo do povrede njenog tjelesnog integriteta.

– Djelo je učinjeno u prisustvu djeteta. Osim toga, prijetnjom da će neposredno upotrebiti silu spriječio je i službeno lice u vršenju službene radnje, koju je preduzelo u okviru svojih ovlašćenja – objašnjeno je u optužnici.

Do 10 godina zatvora

Prema krivičnom zakonu Republike Srpske, za porodično nasilje se može izreći i do 10 godina zatvora.

– Ko primjenom nasilja, prijetnjom, te drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrožava tjeleseni integritet članu porodice može se kazniti novčano ili kaznom zatvora do tri godine. Ako usljed porodičnog nasilja nastupe teške povrede ili je delo učinjeno u prisustvo djeteta, može se dobiti od 2 do 10 godina zatvora – piše u zakonu.

Za prijetnje službenom licu izvršeno upotrebom oružja može se izreći kazna od jedne do 5 godina zatvora.

Komentari

Autor: SrpskaInfo.com

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.