Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Istraga u toku

Čeka za sudije u tunelu Lendava: Zaustavljeni, pretučeni, zapaljen automobil (VIDEO)

received_180596797530517 (2)

Automobil je zaustavljen u tunelu Lendava, na magistralnom putu M-17, u blizini Jablanice

Vraćajući se sa prekinute utakmice 10. kola Premijer lige BiH iz Mostara automobil u kojem je bio glavni sudija Sabrija Topalović zaustavljen je u tunelu Lendava, na magistralnom putu M-17, u blizini Jablanice, nakon čega su i fizički napadnuti. Napadači su nakon toga zapalili automobil koji je upotpunosti izgorio, kaže očevidac Damir za Fokus.

On dodaje da su vatrogasci pokušali ugasiti požar, ali bezuspješno.

Saznajemo i to da je saobraćaj na ovoj magistralnoj cesti bio u prekidu prilikom uviđaja pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova HNK-a. Pokušali smo dobiti i zvaničnu informaciju, ali nam je rečeno da sačekamo završetak uviđaja kako bi se utvrdile sve okolnosti napada.

Ovaj napad je uslijedio nakon utakmica 10. kola Premijer lige BiH Velež – Borac (0:2), koja je prekinuta u 81. minuti susreta zbog ulaska domaćih navijača na teren.

Prvom golu Borca prethodila je sumnjiva situacija kada je dosuđen prekršaj nad Moraitisom. Navijači Veleža bili su nezadovoljni suđenjem Sabrije Topalovića iz Zenice, a nakon što je Vranješ zabio drugi gol, jedan dio njih utrčao je na teren i utakmica je prekinuta.

Konačnu riječ o tome, je li ovaj brutalni drumski napad bio “osveta” zbog dešavanja na terenu i suđenja Topalovića iz Zenice, dat će nadležni policijski organi. Istraga je u toku.