Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Četvoro učesnika Banjalučkog polumaratona u bolnici, dvoje u komi

maraton
Foto: Nezavisne novine

Četvoro učesnika Četvrtog banjalučkog m:tel polumaratona zbrinuto je u Klinici za intenzivnu medicinu za nehirurške grane UKC-a RS, a dvoje od njih se nalazi u indukovanoj komi, potvrđeno je iz ove medicinske ustanove, prenose Nezavisne novine.

“U 10:50 sati sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banja Luka u prijemnu internističku ambulantu Univerzitetskog kliničkog centra RS dovezeni su pacijenti J.Š.(1987), M.G.(1991) i S.J.(1971) i oko 18:30 časova pacijent I.T.(1983). Pacijenti su hospitalizovani u Klinici za intenzivnu medicinu za nehiruške grane UKC RS zbog simptoma toplotnog udara”, rečeno nam je u UKC-u RS.

Prema riječima dežurnog ljekara u Klinici za intenzivnu medicinu za nehiruške grane dr Biljane Zlojutro pacijent S.J.(1971) je svjestan, hemodinamski i respiratorno stabilan. Pacijent I.T.(1983) je takođe svjestan, hemodinamski i respiratorno stabilan. Njihovo trenutno zdravstveno stanje je stabilno.

Pacijent J.Š.(1987), zbog CT-om verifikovanog edema mozga, protektivno je stavljen u stanje indukovane kome i priključen na aparate za mehaničku ventilaciju. Sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene.

I M.G.(1991) je takođe, zbog CT-om verifikovanog edema mozga, protektivno stavljen u stanje indukovane kome i priključen na aparate za mehaničku ventilaciju. Sve dalje prognoze i za ovog pacijenta su preuranjene.

“Svi pacijenti ostaju na daljem liječenju i praćenju u našoj ustanovi”, navode u UKC-u RS.