Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Charlijev anđeo” iz BiH “pao” zbog pljačke u Londonu (FOTO/VIDEO)

The “Charlie's Angels” gang outside the lift in Derby's Primark

Nakon što je bila dvije godine u bijegu, britanska policija ulovila je još jednu od kradljivica iz grupe koja je zbog svoje tehnike dobila naziv “Charliejevi anđeli”.

Saida Isović (24) jedna je od tri djevojke koje su iz torbe jedne osobe ukrali 2.000 funti koje je netom prije podigla iz banke.

Nadzorne kamere snimile su tri djevojke, koje su porijeklom iz Bosne i Hercegovine, kako mijenjaju odjeću ne bi li se prikrile i tako zavarale žrtvu da ju ne prate. Kamera je ulovila djevojke kako ulaze u jednu trgovinu noseći šarene marame i duge haljine.

20160413164640000000

One su tu odjeću uskoro odbacile te su uzele kapute i zavezale dugu kosu. Dvije djevojke stavile su nove marame prije nego su krenule u akciju, javlja Daily Mail.

Saidi Isović prošle je sedmice određen rad za opće dobro zbog slične krađe koju je počinila u Londonu.

Kada je odvedena na sud u Derbyju, Isović je priznala krivnju za prethodne krađe te je poslana u zatvor na 9 mjeseci.

Druga članica, Ivana Ramić (23), prošle je godine izvedena pred sud zbog pljačke iz 2013. godine te je dobila 11 mjeseci zatvora. Treća članica još uvijek se nalazi u bijegu. Vjeruje se kako su djevojke djelovale gotovo jednu deceniju.

Grupa je dobila ime “Charliejevi anđeli” prema poznatom serijalu o tri sexy privatne detektivke koje su bile majstorice prikrivanja.