Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čime se bavila sarajevska policija protekla 24 sata

policija-saobracaj-noc

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se 26 saobraćajnih nezgoda.

Prema dnevnom izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) od 26 saobraćajnih nezgoda, 23 ih je sa materijalnom štetom i tri sa nastradalim osobama, kojom prilikom je pet osoba lakše povrijeđeno.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 11 vozača, šest osoba zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita i četiri neregistrirana vozila.

Rasvjetljeno razbojništvo

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo “razbojništvo” policijski službenici IV PU su u srijedu uhapsili N.R. (1990) u Sarajevu, Đ.M. (1996) oba iz Sarajeva, F.A. (1995) iz Tuzle, nastanjen u Sarajevu i M.D. (1997) nastanjen u Sarajevu.

Uhapšeni su 17. augusta u 14.20 sati, u ulici Vrelo Bosne, općina Ilidža, izvršili razbojništvo nad Đ.A. iz Sarajeva.

zoraki

Tom prilikom uz prijetnju pištoljem od Đ.A. je otuđena torba sa novcem.

U obavljenom intervjuu N.R., Đ.M., F.A., i M.D. su u potpunosti priznali izvršenje navedenog krivičnog djela.

Izvršenim pretresom kod njih je pronađena i oduzeta određena suma novca, kao i pištolj marke “Zoraki”, koji je korišten prilikom izvršenja krivičnog djela.

Nakon završene kriminalističke obrade, N.R., Đ.M., M.D. i F.A. su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu na dalju nadležnost.

Povreda iz vatrenog oružja

Četvrta PU u srijedu je obaviještena da je u KC Sarajevo, radi ukazivanja ljekarske pomoći dovezen O.H. (1995) iz Zenice, nastanjen u Sarajevu, sa povredom u predjelu desne šake, nastale dejstvom iz vatrenog oružja.

Kod O.H. su ljekari konstatovali teške povrede i zadržan je na daljem liječenju.

U prostorijama kliničkog centra, policijski službenici su zatekli O.H. (1995) iz Nirnberga, nastanjen u Sarajevu, koji je vozilom marke “audi A4”, dovezao povrijeđenog. Na vozilu su uočena oštećenja koja su najvjerovatnije nastala upotrebom vatrenog oružja.

Obilaskom ulice Rakovačka cesta, općina Ilidža, nisu pronađeni nikakvi tragovi, jer se vozač H.O. nije mogao izjasniti o tačnoj lokaciji na kojoj je došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Požar na automobilu

opel corsa

U ulici Hajrudina Šabanije, općina Novi Grad Sarajevo, u srijedu u 02.00 sati došlo je do požara na putničkom vozilu marke “opel corsa”, nacionalnih oznaka Belgije, registarskog broja 1-JNY-372, vlasništvo H.M.M. iz Belgije.

Požar je ugašen i nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na vozilu nastupila materijalna šteta, a uviđajem je konstatovano da je do požara došlo posipanjem zapaljivom tečnošću, a potom upotrebom otvorenog plamena.

Gorjela “šestica”

U ulici Alibega Firdusa Čikma, općina Novi Grad Sarajevo, u srijedu u 09.40 sati došlo je do požara na putničkom vozilu marke “golf A6” koje koristi A.S. iz Sarajeva.

Požar je ugašen i nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na vozilu nastupila materijalna šteta.

Izvršenim uviđajem je konstatovano da je do požara došlo posipanjem zapaljivom tečnošću, a potom upotrebom otvorenog plamena.

Uhapšen Porobić

Policijski službenici I PU su u srijedu u 18.20 sati uhapsili Emira Porobića (1987) iz Sarajeva, zbog sumnje da je počinio krivično djelo “teška tjelesna povreda”, na štetu Muamera Abaza iz Sarajeva.

Razbojništvo u apoteci “Verdant”

gras minibus

U ulici Hifzi Bjelevca, općina Ilidža, u srijedu je u 17.20 sati nepoznata osoba izvršila razbojništvo nad uposlenicom u apoteci “Verdant”.

Tom prilikom maskirana N.N. osoba je uz prijetnju nožem, otuđila novac, a potom pobjegla.

Otet mobitel maloljetniku

U “Velikom parku”, ulica Maršala Tita, općina Centar Sarajevo, 17. augusta u 19.50 sati dvije nepoznate osobe počinile su razbojništvo nad maloljetnikom A.A. iz Sarajeva.

Nepoznate osobe su uz prijetnju nožem maloljetnom A.A. otuđile mobilni telefon.

Razbojništvo je u srijedu prijavila njegova majka A.S. iz Sarajeva, saopćeno je iz MUPKS-a.