Crni dan: Iz Vrbasa izvučena dva beživotna tijela

vrbas utapanje
Ilustracija

U rijeci Vrbas pronađena su tijela Darka Tasića (40) iz Vranja i zasad nepoznatog muškarca, starosti između 50 i 55 godina. Leš Vranjanca, koji se utopio 1. juna u banjalučkom naselju Srpske toplice, pronađen je šest dana kasnije u mjestu Kosjerovo, opština Laktaši, pišu Nezavisne novine.

Radi utvrđivanja uzroka smrti, tužilac Saša Labotić, koji je izvršio uviđaj, naložio je da vještak sudske medicine Zavoda za sudsku medicinu RS obavi spoljni pregled leša.

“Spoljašnjim pregledom leša je utvrđeno da je smrt nastupila utapanjem i da na tijelu nema tragova nasilja”, saopštila je Maja Đaković-Vidović, rukovodilac odnosa s javnošću Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Tasić je prva žrtva utapanja tokom kupanja u hladnoj rijeci u Banjoj Luci ove sezone.

Potvrđeno da je on potonuo nedugo nakon što je ušao u rijeku, a što su potvrdili svjedoci koji su posmatrali tragediju u Srpskim toplicama. Očevici tvrde da je on bio sa dvojicom prijatelja, a niko nije siguran šta je razlog njegovog nestanka u rijeci.

“Čini se da je zaronio, pa izronio, a onda je samo nestao. Mladići koji su bili s njim počeli su ga dozivati na nekom stranom jeziku. Nismo razumjeli šta govore. Da li je bio slab plivač ili je u pitanju nešto drugo, ne znam ni sam”, rekao je jedan očevidac.

Nezavisne nezvanično saznaju da su tijelo Tasića iz korita rijeke Vrbas izvukli članovi Ronilačkog kluba “Gnjurac” Laktaši.

Samo dva dana ranije, kako je juče potvrđeno iz banjalučke policije, pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS su u koritu rijeke Vrbas, u banjalučkom naselju Ada, pronašli tijelo zasad nepoznatog sredovječnog muškarca.

“Prema fizičkim karakteristikama, muškarac je starosti između 50 i 55 godina, visine 180 cm, sijede kose, a na sebi ima crne cipele, plave pantalone s braon kaišom i tanki crni džemper, ispod kojeg se nalazi crna majica”, saopštila je Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banja Luka.

Na osnovu naredbe Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, izvršena je obdukcija i utvrđeno je da je tijelo u vodi bilo najmanje 40 dana, te da nema tragova koji upućuju na krivično djelo.