Crna hronika

Saobraćajne nesreće

Crni dan na bh. cestama: Tri života ugašena za pet sati

05/12/2018

Crni niz je završen u Živinicima

Tri života ugašena su za pet sati u tri saobraćajne nesreće na putevima u BiH.

Sedamdesetčetvorogodišnji Jovo G. iz Nevesinja poginuo je u utorak u nesreći na magistralnom putu Nevesinje – Gacko, u mjestu Matkovići, potvrđeno je iz Policijske uprave Trebinje.

Nesreća se dogodila u 16.42, kada se golf dva, za čijim volanom je bio nastradali, sudario s terenskim vozilom micubiši. Uviđaj su obavili službenici Policijske stanice Nevesinje, a o nesreći je obaviješten i dežurni tužilac.

U drugoj nesreći, koja se desila 45 minuta kasnije, nastradao je Boro Baroš iz Crnog Luga, opština Bosanko Grahovo. Nesreća se dogodila oko 17.30 na magistralnom putu Bosansko Grahovo – Livno u mjestu Pržine, a iz MUP-a Livanjskog kantona potvrđeno je da je nakon nesreće vozač koji je učestvovao u njoj pobjegao s lica mjesta.

Policija je, tragajući za počiniocem, nedaleko od mjesta nesreće juče oko pet sati pronašla golf u kojem su bila tri lica, od kojih je jedno uhapšeno zbog sumnje da je počinilo krivično djelo saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom.

Nezvanično saznajemo da je priveden vozač E.S. (36) iz Žepča, a sumnja se da je nastradali i prije nailaska auta ležao na cesti, te da ga vozač nije na vrijeme primijetio pa je prešao preko njega. Ipak, obdukcija tijela nastradalog pješaka utvrdiće tačne detalje.

Crni niz je završen u Živinicima. U trećoj nesreći nastradao je pedesetčetvorogodišnji Sevludin S. iz tog grada.

Nesreća se dogodila u 18.40, teško je povrijeđen Sevludin S., koji je potom primljen u Univerzitetski klinički centar Tuzla, gdje je u 21.50 podlegao zbog težina povreda.

Navodeći inicijale nastradalog, iz MUP-a Tuzlanskog kantona istakli su da se nesreća dogodila na lokalnom putu u mjestu Ðurdevik, kod Živinica, kada je pasat, kojim je upravljo S.J. (47) iz Živinica, udario pješaka.

Komentari

Autor: Nezavisne novine

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.