nastavak suđenja

Čuo sam Merziju kako govori “Ubila sam Seada”

merzija delalic – privodjenje

Suđenje se nastavlja 28. januara, za kada će biti pozvan vješak dr. Hamza Žujo i Maja Martinović

U nastavku suđenja Merziji Delalić, optuženoj za ubistvo supruga Seada 17. aprila prošle godine u sarajevskom naselju Soukbunar, Suad Delalić kazao je da je kritične noći vidio brata kako leži pored kuhinje i čuo snahu kako govori “Ubila sam Seada.

– Brat je imao ranu na srcu. Sjećam se samo da sam mu pokušavao zatvoriti ranu i da sam tražio od nje da mi da neku plastičnu stvar, kesu da mu zatvorim ranu. Nož nisam vidio – izjavio je brat ubijenog, koji je jučer bio prilično uznemiren prilikom davanja iskaza.

Sa snahom Merzijom nije komunicirao proteklih pet godina i ona za njega predstavlja personifikacija nasilja žene nad muškarcem.

– Činjenica je da je moj brat dvije ili tri godine prije ubistva konzumirao alkohol, ali apsolutno nije bio nasilan. Ona ga je hoblom udarila u glavu, zbog čega je imao operaciju. Tukla ga je i šamarala preda mnom i mojom majkom. Za njega je postojala samo ona, volio ju je, respektirao i poštovao – objašnjavao je Suad Delalić, rekavši da je Merzija njegovoj majci jedne prilike rekla “Dabogda ih svu četvoricu sahranila”.

Optužena je pokušala objasniti da je Suad mrzi zbog neke stvari što mu je rekla, na šta je Delalić odgovorio da on ne mrzi. Delalić je kazao da ne želi da postavlja imovinsko-pravni zahtjev, jer ga to ni ne zanima.

Suđenje se nastavlja 28. januara, za kada će biti pozvan vješak dr. Hamza Žujo i Maja Martinović.

Jučer je pred vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu pročitan iskaz sina ubijenog Seada, Alema Delalića koji živi i radi u Njemačkoj. On je iskoristio svoje zakonsko pravo i odbio da svjedoči protiv majke Merzije. Također nije postavio imovinsko-pravni zahtjev, niti traži krivično gonjenje optužene.