Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužilaštvo TK

Najvjerovatnije Ćustendil pucao iz službenog pištolja, ne može dobiti manje od 10 godina

arnautović tužilaštvo tk
FOTO: Screenshot
Admir Arnautović

“Ne možemo govoriti o motivu, istragom ćemo utvrditi motiv zbog kojeg je KD počinjeno”, kaže Arnautović

“Mi imamo određene podatke, ali moramo sačekati izvještaj. Ono prema čemu trenutno raspolažemo, najvjerovatnije se radi o službenom pištolju”, poručio je portparol Tužilaštva TK Admir Arnautović u vezi sinoćnjeg ubistva u Tuzli.

“Ubijena je Amra Kahrimanović iz Tuzle. Osumnjičeni je odmah lišen slobode. U toku je kriminalistička obrada i sve istražne radnje koje se vezuju za ovo ubistvo. Nakon obrade će biti dostavljen izvještaj tužilaštvu”, kazao je Arnautović i dodao:

“Mi ćemo sačekati izvještaj i sve materijalne dokaze”, prenosi N1.

Arnautović je poručio da je osumnjičeni uhapšen nedugo nakon ubistva ispred zgrade.

“Nedugo nakon ubistva uhapšen je ispred zgrade, ne radi se o 15-20 minuta nakon ubistva. Radi se o policijskom službeniku, sinoć nije bio na službenoj dužnosti.

Mi imamo određene podatke, ali moramo sačekati izvještaj. Ono prema čemu trenutno raspolažemo, najvjerovatnije se radi o službenom pištolju”.

Kada je riječ o potencijalnoj kazni zatvora, Arnautović kaže da se trenutno ne može špekulisati.

“Mi sada ne možemo govoriti o kvalifikaciji, postoji kvalifikovani oblik KD Ubistva u Zakonu gdje je propisana kazna od 10 do dugotrajne kazne zatvora. Moramo sačekati izvještaj od MUP-a TK i svih materijalnih dokaza. Kvalifikaciju djela određuje isključivo tužilac.

Ne možemo govoriti o motivu, istragom ćemo utvrditi motiv zbog kojeg je KD počinjeno”.