Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Daroslav Marijanović preminuo sedmi dan nakon nesreće kod Mostara

saobracajna-mostar

Daroslav Marijanović rođen 1964. godine koji je u utorak prošle sedmice teško stradao u saobraćajnoj nesreći, preminuo je od zadobivenih povreda.

Marijanović je preminuo u ponedjeljak u večernjim satima. Doktori i pored svih napora nisu uspjeli da mu spase život. Povrede su bile toliko teške da njegovo tijelo nije izdržalo. Iza njega su ostali supruga i troje djece.

Podsjećamo, nesreća se dogodila u utorak prošle sedmice oko 05.50 sati na Putu ta Aluminij u mostarskom naselju Rodoč. Marijanović je upravljao vozilom Ford Focus, a drugi sudionik nesreće bio je I. Antunović koji je upravljao teretnim vozilom s prikolicom u vlasništvu jedne privatne kompanije.

Marijanović se vozilom kretao iz pravca juga prema gradu, dok se teretno vozilo sa sporedne ceste uključivalo u saobraćaj na glavnu cestu.

Iz za sada nepoznatog razloga, vozač Forda je udario u prikolicu teretnog vozila. Neslužbeno se moglo čuti, da je vozač kamiona oduzeo prednost vozaču Forda budući da je prikolica kamiona nakon sudara jednim dijelom ostala u traci kojom se kretao nastradali.

Tužiteljstvo će dalje donositi odluke o pokretanju istražnih radnji kako bi se točno utvrdilo kako je došlo do ove nesreće.