Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Davor Dragičević vlastima RS-a podnosi novi zahtjev

davor dragicevic prijava333

Davor Dragičević podnijeće danas Republičkom tužilaštvu RS prijedlog formirana novog tužilačkog tima u krivičnom predmetu „teško ubistvo“ na štetu Davida Dragičevića.

U svom zahtjevu Dragičević traži od Glavnog republičkog tužitelja Mahmud Švrake, da od glavnog banjalučkog tužitelja Želimira Lepira i njegovog tima tužioca oduzme predmet o smrti Davida i da formira novi istraživački tim, prenosi Srpskainfo.

U ovom zahtjevu naveli su da imaju saznanja i osnov sumnje da su Lepir i pojedini tužitelji iz sadašnjeg tužilačkog tima saučesnici u „teškom ubistvu“ nad Davidom Dragičevićem.

– Saučesništvo se ispoljava na način zloupotrebljavanja službenog položaja ili ovlaštenja u svrhu pomoganja neposrednom izvršiocu i drugim saučesnicima poslije krivičnog dijela – navodi se u zahjevu.

Dalje navode da s obzirom da je ovaj podnesak tek prijedlog onoga šta smatraju da je Glavni republički tužilac bio u pravnoj obavezi preduzeti prije duže od mjeseca, nemaju obavezu iznositi dokaze svojih navoda.

– Dokaze nećemo prezentovati zbog sumnje da se i Glavni republički tužilac potencijalno nalazi u inkrimisanoj sprezi sa ostalim učiniocima i saučesnicima. To naprosto temeljimo na činjenici da je sa pozicije funkcije koju obavlja i stručnih znanja i iskustva koje ima mogao spoznati nezakonitosti koje čine njegovi podređeni – piše u zahtjevu.

Davor Dragičević: Moj sin je likvidiran 23. marta između 22 i 23 sata (FOTO)