Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Detalji akcije “Tiper”: Uhapšeno sedam državljana BiH i dva Srbije

hapsenje-policija-rs
FOTO: Ilustracija

Sedam državljana BiH i dva iz Srbije osumnjičeni su za četiri razbojništva i pet teških krađa u Republici Srpskoj.

Protiv njih su danas policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijeli izvještaj Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta Tužilaštva RS-a.

Izvještaj je podnesen protiv osoba: A.V., J.G., N.O., Đ.B., V.S., S.M., Ž.G. državljana BiH i dva državljana Republike Srbije – B.T. i M.R.

Tužilaštvu je uz izvještaj predato šest osoba koje su jučer lišene slobode na području Banje Luke, dok se za tri osobe još traga, saopćeno je iz MUPRS-a.

Akcijom „Tiper“, koju je realizovala Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u saradnji s Centrom javne bezbjednosti Banja Luka rasvijetljeno je razbojništvo u „Pavlović Internacional banki“ počinjeno 12. augusta ove godine u Bijeljini; razbojništvo nad porodicom Travica koje je počinjeno 16. decembra 2015., razbojništva u prodavnici „Moj market“ od 5. jula 2015. i od 11. juna 2015. te pet krivičnih djela teške krađe u prodajnim objektima sa duhanskim proizvodima.

Radi se i na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistva Zorana Grahovca, koje je počinjeno 2006. godine u Šipovu, saopćeno je iz MUPRS-a.