Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Detalji nesreće kod Jablanice: Mladići poginuli pri preticanju (FOTO)

face_ros_bih_121215

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se jučer u 1.35 sati dogodila na mostu u mjestu Paprasko kod Jablanice, na dijelu magistralne ceste M17 prema Konjicu, i u kojoj su učestvovali “golf II” kojim je upravljao 26-godišnjak Anadin Mehić iz Ostrošca kod Jablanice i teretnjak “mercedes” za čijim se upravljačem nalazio Samir Kadrić (34) iz Sarajeva, smrtno su stradali suputnici u vozilu Faruk Pehilj (29) i Emir Teletović (26).

Osim njih dvojice, u golfu su se nalazila još četvorica, svi iz ostrožačkog zaseoka Glodnica.

– Teške ozljede zadobili su vozač golfa Anadin Mehić i njegovi suputnici Anes Mehić (25) i Semir Memić (27), a lakše Amir Husrep (18). Dakle, u vozilu su bila i braća, a svi su u nekom srodstvu i komšije. Tako da je to velika tragedija za cijeli kraj. U početku se mislilo da je samo jedan mladić poginuo, a tek naknadno, nakon što je podignuto vozilo, otkriveno je i drugo tijelo smrtno stradaloga – kažu mještani.

face1_ros_bih_121215

Prema informaciji iz Operativnog centra Civilne zaštite HNK-a, ozlijeđeni su odmah prebačeni u Dom zdravlja u Jablanici, gdje im je pružena hitna pomoć, a potom su prebačeni na daljnje liječenje u bolnicu u Južnom logoru u Mostaru.

Nakon nesreće, u kojoj su oštećena i dva vozila koja su bila parkirana na proširenju ceste, promet je na ovoj dionici magistralne ceste bio potpuno obustavljen do 4.45 sati, kada je završen uviđaj.

– Prema prvim rezultatima istrage, “golf” je pretjecao i u jednom zavoju se silovito zabio u kamion, čiji vozač se pokušao zaustaviti i skloniti ustranu, ali uzalud – kažu iz policije, napominjući kako gotovo svakog vikenda na ovom dijelu ceste stoji njihova noćna patrola, ali je baš kobne večeri nije bilo.
Neslužbeno se spominje kako su mladići prethodno bili na večernjem izlasku u Jablanici, te da se tragedija dogodila pri povratku kući.

– Svi su nešto i povremeno radili honorarno, kao čuvari ili konobari. To su dobri momci i stvarno nam je žao Faruka i Emira koji je kao malo dijete zajedno s porodicom za vrijeme rata iz Nevesinja izbjegao u Glodnicu gdje su naknadno kupili kuću i ostali – kažu Jablaničani.