Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pogibija Marjana Rističa

Detalji nesreće u Banjoj Luci: Slovenskog konzula usmrtio “golf” dok je bio na trotoaru

nesreca konzul yt

Navodno je u blizini mjesta nesreće bila i osoba medicinske struke, koja je pokušala pomoći povrijeđenom pješaku, ali mu zbog težine povreda nije bilo spasa

Marjan Ristič (62), slovenački konzul u Banjaluci, poginuo je kada ga je kod Rebrovačkog mosta u Banjoj Luci, dok je šetao, na trotoaru pokosio “golf” koji je vozio Banjalučanin Sergej Miljković (23).

Tragedija, koja je u crno zavila i Sloveniju, desila se u utorak u 18.40 u Bulevaru Petra Bojovića u naselju Borik, pišu Nezavisne novine.

Očevici su nam rekli da je nastradali pješak šetao trotarom kada ga je odjednom s leđa pokosio golf kojim je upravljao Miljković, a koji je odjednom iz nepoznatih razloga izgubio kontrolu.

Navodno je u blizini mjesta nesreće bila i osoba medicinske struke, koja je pokušala pomoći povrijeđenom pješaku, ali mu zbog težine povreda nije bilo spasa.

Takođe, nezvanično saznajemo da je nakon nesreće vozač alkotestiran i utvrđeno je da nije imao alkohola u krvi, a nije ni odranije poznat policji po krivičnim djelima.

Kako nam je potvrđeno nakon obdukcije tijela, u ovom slučaju ključne su bile teške povrede glave, usljed kojih je na licu mjesta nastupila smrt.

Kako je saopšteno iz banjalučkog Okružnog tužilaštva, uviđaj na licu mjesta obavio je Branko Bjelajac, dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, sa službenicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banjaluka.

“Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere, kao i vještačenja, na utvrđivanju svih okolnosti saobraćajne nezgode. Naložena je i obdukcija tijela u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske”, dodaje se u saopštenju.

Smrt konzula Slovenije u Banjoj Luci potvrđena je i iz slovenačke ambasade u BiH.